ATA IT biedt thuiswerk-oplossingen voor elke KMO

De Corona-crisis maakt (tijdelijk) van thuiswerken de norm. Voor veel bedrijven is dit een ingewikkeld puzzel. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Bij ATA IT werken ze al geruime tijd samen met Awingu om hun klanten een eenvoudige, maar toch flexibele oplossing te bieden voor werken van op afstand.

Geen installatie, geen link met het bedrijfsnetwerk
Didier D’Joos, Systems & Infrastructure Engineer bij ATA IT, koos resoluut voor Awingu als oplossing voor werken van op afstand. “Niet alleen is er geen installatie van bijkomende software vereist, ook is er geen link met het bedrijfsnetwerk en de -servers. Dit zorgt voor een extra veilige werkplek. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld hun bestanden of applicaties willen openen op hun privé-computer wordt deze niet gelinkt met de servers van het bedrijf. Eventuele bedreigingen krijgen zo geen kans”.

 

Gebruiksgemak
Naast de grote veiligheid is ook het gebruiksgemak een absoluut winstpunt. Gebruikers kunnen hun omgeving bereiken vanaf elke webbrowser. Zo hebben ze op een vlotte manier toegang tot al hun applicaties en documenten.
De werkgever hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over hoe hij bedrijfsapplicaties ter beschikking kan stellen van zijn medewerkers. Bovendien worden ook de werktijden gelogd. Als werkgever kan je dus steeds bijsturen waar nodig.

Data Center
“We hosten alles vanuit een professioneel datacenter met volledig redundante werking” licht ir. Paul Mortelmans, CEO van ATA IT, verder toe. “Dit geeft voor onze klanten de beste gebruikservaring. Dit niet alleen voor het gebruik van Awingu, maar ook voor de klanten die gebruik maken van onze cloud-software. Zo kunnen we maximaal inspelen op de noden en vragen van vandaag.”

We zijn ervan overtuigd dat Awingu ook de oplossing kan bieden voor uw bedrijf. Contacteer ons nu voor meer informatie.